Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;

Το Wish είναι το online ηλεκτρονικό κατάστημα που σου παρέχει διάφορα προϊόντα σε απίστευτα χαμηλό κόστος, αλλά είναι ασφαλές να κάνεις τις αγορές σου από αυτό;


Αν ήθελες ποτέ να αγοράσεις ένα smartwatch ή ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών κάτω από 10 ευρώ, τότε το Wish σου δίνει αυτή την δυνατότητα, καθώς είναι ένα από τα φθηνότερα online ηλεκτρονικά καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Όταν σερφάρεις στο Wish, είναι σαν να σερφάρεις σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο υπάρχει σε άλλη διάσταση. Με κινητά κάτω από 30 ευρώ, και κάποια προϊόντα που παρέχονται εντελώς δωρεάν, πληρώνοντας μόνο τα μεταφορικά τους, θα πρέπει να αναρωτιέσαι τι στο καλό συμβαίνει με αυτή την ιστοσελίδα / εφαρμογή.
ΚΟΥΠΟΝΙ 50% ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ WISH: PKCQKKV
Βάλε το κουπόνι στην πρώτη σου παραγγελία και κέρδισε 50% έκπτωση.
Έχουμε κάνει αρκετές αγορές από το Wish, γνωρίζουμε επίσης αρκετούς ανθρώπους που έκαναν και αυτοί πολλές αγορές. Αναζητήσαμε την ασφάλεια του, είδαμε τα προβλήματα που υπάρχουν και τι πρέπει πραγματικά να προσέχεις.

Τι είναι το Wish;





Τι είναι το Wish; Είναι ασφαλές να κάνεις αγορές από αυτό;


Το Wish (wish.com) είναι ένα online marketplace για οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Από extensions μαλλιών μέχρι και laptops, παπούτσια, τσάντες και εκατοντάδες άλλα αξεσουάρ, η ιστοσελίδα παρέχει σχεδόν τα πάντα.
Το Wish άνοιξε το 2010 από πρώην προγραμματιστές της Google και της Yahoo! και από τότε έχει βγάλει πάνω από 8.5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Είναι αρκετά γνωστό επειδή παρέχει πολύ φθηνές τιμές σε υποτιθέμενα ακριβά προϊόντα. Παρόλα αυτά, τα προϊόντα δεν έρχονται απευθείας από το Wish, αλλά από διάφορους πωλητές. Το Wish απλά τους παρέχει το χώρο στην ιστοσελίδα και κρατάει ένα ποσοστό από τα κέρδη τους.

Γιατί είναι τα προϊόντα τόσο φθηνά;

Μπες για ένα λεπτό στο Wish καθώς διαβάζεις αυτό το άρθρο. Θα δεις προϊόντα τα οποία πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Αναφέρεται πως τα περισσότερα είναι “επίσημα” και “αυθεντικά”, αλλά το κόστος τους είναι σχεδόν μηδαμινό. Έχε βέβαια κατά νου πως οι πωλητές έχουν την δυνατότητα να βάλουν ότι τιμή θέλουν στα προϊόντα που πουλάνε, άσχετα αν ήταν πιο ακριβά όταν τα αγόρασαν.
Για παράδειγμα, μπορείς να βρεις smartwatches, των οποίων η αρχική τιμή ήταν τα 465 ευρώ, αλλά στο Wish πωλούνται για μόλις 30 ευρώ.




Γιατί είναι τα προϊόντα τόσο φθηνά;

Προφανώς θα αναρωτιέσαι για πιο λόγο οι πωλητές του Wish μπορούν και παρέχουν προϊόντα σε τόσο χαμηλό κόστος. Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
Όλα τα προϊόντα στο Wish κατασκευάζονται από τα πιο φθηνά υλικά και σχεδόν όλα έρχονται από την Κίνα.
Οι επιμελείς πολιτικές εργασίας της Κίνας επιτρέπουν στους λιανοπωλητές να παράγουν τεράστιο όγκο αγαθών με πολύ μικρό κόστος. Τα επιθυμητά προϊόντα αποστέλλονται συχνά από τον πωλητή, εξοικονομώντας τα από τη διατήρηση ενός φυσικού καταστήματος. Τα προϊόντα μπορούν επίσης να αποθηκευτούν σε αποθήκες που ανήκουν στην Wish και να αποσταλούν μόλις ο πελάτης τοποθετήσει μια παραγγελία.
Αν θέλεις να πάρεις μια καλύτερη ιδέα για τα προϊόντα που έρχονται από το Wish, μπορείς να αναζητήσεις στο YouTube “Wish unboxings” και να δεις διάφορα βίντεο με ανθρώπους που αγοράζουν προϊόντα από το ηλεκτρονικό κατάστημα και τα ανοίγουν μπροστά στην κάμερα.


Είναι ασφαλές να κάνεις 





















Είναι ασφαλές να κάνεις τις online αγορές σου από το Wish;

Άσχετα με τις ονειρεμένες τιμές του, το Wish είναι εντελώς legit σαν ιστοσελίδα. Που σημαίνει πως τα ακουστικά που αγόρασες με 0.50 λεπτά, θα έρθουν στο σπίτι σου, αλλά μπορεί και να μην λειτουργούν καν. Εν τέλη, όμως, κάνουν μόλις 0.50 λεπτά και το Wish κάνει αυτόματες και απευθείας επιστροφές χρημάτων στην περίπτωση που ένα προϊόν δεν έφτασε ποτέ στα χέρια σου ή δεν λειτουργεί.
Αν και η ιστοσελίδα είναι ασφαλής, αυτό δεν σημαίνει πως τα προϊόντα που έρχονται από αυτήν είναι εκατό τα εκατό αυθεντικά και καλά. Άλλωστε, όταν βλέπεις ένα laptop από 500 ευρώ στα 80 ευρώ, πόσο καλό πιστεύεις πραγματικά ότι είναι;
Με όλα αυτά κατά νου, αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάντα είναι πως όταν κάνεις μια αγορά από το Wish, ρισκάρεις. Κυρίως στα τεχνολογικά προϊόντα τα οποία είναι κατασκευασμένα από φθηνά υλικά, ή ρούχα τα οποία κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να μην σου κάνουν καν.
Όπως λέει και το παλιό ρητό:
Ό,τι δίνεις παίρνεις.

Είναι αρκετά ασφαλές να συμπληρώσω τα στοιχεία τις χρεωστικής μου κάρτας στο Wish;

Η αλήθεια είναι αυτή: Το Wish είναι τόσο ασφαλής όσο και οι περισσότερες άλλες τεράστιες ιστοσελίδες. Μπορείς να βάλεις άφοβα τα στοιχεία τις πιστωτικής / χρεωστικής / προ-πληρωμένης κάρτας σου και να κάνεις τις αγορές σου. Άλλωστε, η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από πρώην προγραμματιστές της Google και Yahoo, οι οποίοι γνωρίζουν πως να κάνουν την δουλειά τους σωστά.
Για να δεις τα προϊόντα που πωλούνται στο Wish, θα χρειαστεί πρώτα να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να προσθέσεις το ονοματεπώνυμο σου και το email σου. Το Wish παρακολουθεί επίσης την IP διεύθυνση του υπολογιστή σου, τις πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία είσαι εγγεγραμμένος, καθώς επίσης και την τοποθεσία σου, τα προϊόντα στα οποία κλικάρεις αλλά και τον browser σου.
Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χακαριστεί μια ιστοσελίδα και να κλαπούν τα στοιχεία των χρηστών από μέσα, και το Wish δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Αν φοβάσαι για τυχόν κλεμμένα δεδομένα, τότε έχε κατά νου πως το Wish δεν πρόκειται να σου κλέψει τα στοιχεία. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν πως είναι και η καλύτερη εναλλακτική του Amazaon.

Συμβουλές για να αγοράζεις προσεκτικά από το Wish

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις τις πρώτες σου αγορές στο Wish. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχεις ώστε να μην πέσεις σε διάφορες “παγίδες” ή κάνεις αγορές που στο τέλος μετανιώσεις.
Αν γνωρίζεις πως να κάνεις έξυπνες αγορές μέσω του AliExpress, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα να κάνεις και τις αγορές σου από το Wish, καθώς είναι τόσο παρόμοιες αυτές οι δύο ιστοσελίδες, που κάθε συμβουλή ισχύει και για τα δύο.

1. Μην αγνοείς τις αξιολογήσεις





Μην αγνοείς τις αξιολογήσεις

Αν και κάποιες φορές είναι εντάξει να μην εμπιστεύεσαι τις αξιολογήσεις των προϊόντων σε ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα, είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις για ιστοσελίδες όπως το Wish.
Οι χρήστες του καταστήματος θα σε ενημερώσουν πλήρως για το αν ένα προϊόν που ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις είναι όντως καλό ή όχι. Άλλωστε, μπορούν να αξιολογήσουν ένα προϊόν μόνο όσοι το αγόρασαν, και όχι οι υπόλοιποι. Άρα, κάθε αξιολόγηση παρέχεται από έναν άνθρωπο ο οποίος αγόρασε και δοκίμασε το συγκεκριμένο προϊόν.
Αν οι αξιολογήσεις για ένα προϊόν είναι κυρίως αρνητικές, τότε ίσως θελήσεις να αναθεωρήσεις την αγορά του. Από την άλλη πλευρά, κάποια προϊόντα είναι “Verified by Wish Shoppers.” Αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο προϊόν έχει λάβει πάρα πολλές θετικές αξιολογήσεις από τους πελάτες του Wish.

2. Πρόσεχε για τις ημέρες αποστολής





Πρόσεχε για τις ημέρες αποστολής

Αν έχεις συνηθίσει τις δύο ημέρες αποστολής από το Amazon Prime, τότε το Wish θα σε απογοητεύσει, καθώς όλα τα προϊόντα αποστέλλονται από την Κίνα. Αυτό σημαίνει πως τα μεταφορικά πολλές φορές θα είναι είτε πολύ φθηνά, είτε εντελώς δωρεάν, αλλά μπορεί να κάνουν πάνω από ένα μήνα για να φτάσουν στην πόρτα σου.
Υπάρχει επίσης μεγάλη περίπτωση το προϊόν που παράγγειλες να μην έρθει ποτέ. Σε αυτή την περίπτωση, η οποία έχει συμβεί και σε εμάς, θα χρειαστεί να μπεις στον Wish λογαριασμό σου, να πας στο ιστορικό των παραγγελιών, και εφόσον έχει περάσει η ημερομηνία παράδοσης, να κάνεις αίτημα για επιστροφή χρημάτων. Κατά πάσα πιθανότητα, τα χρήματα θα επιστραφούν στον λογαριασμό σου μέσα στις επόμενες ώρες.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα μέσα από την εφαρμογή ή την ιστοσελίδα να ελέγχεις συνεχώς σε ποιο σημείο βρίσκεται η παραγγελία σου.

3. Πρόσεχε τις ψεύτικες περιγραφές προϊόντων

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με το Wish είναι οι εσφαλμένες περιγραφές και εικόνες στα προϊόντα. Οι περιγραφές δεν είναι πάντα ακριβείς και οι εικόνες μπορούν να κάνουν ένα προϊόν να φαίνεται πολύ πιο ωραίο απ’ ότι πραγματικά είναι.
Γι ‘αυτό, ξανά αναφέρουμε πως είναι πολύ σημαντικό να κοιτάς πάντα τις αξιολογήσεις των προϊόντων προτού προχωρήσεις στην οποιαδήποτε αγορά.

4. Πως να επιλέξεις το κατάλληλο μέγεθος





Πως να επιλέξεις το κατάλληλο μέγεθος
Το διάγραμμα μεγεθών βρίσκεται συνήθως μέσα στις εικόνες των προϊόντων.

Αν ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις ρούχα από το Wish, τότε σιγουρέψου πως έλεγξες τον διάγραμμα μεγεθών. Για εμάς τους Έλληνες, τις περισσότερες φορές, τα μεγαλύτερα νούμερα μας κάθονται καλύτερα.
Για παράδειγμα, σε μια αγορά που έκανα με δύο πουκάμισα, αγόρασα το ένα σε medium μέγεθος και το άλλο σε large. Όταν αγοράζω από τα H&M πουκάμισα, τα παίρνω πάντα σε small μέγεθος. Το medium πουκάμισο από το Wish μου ήταν ελάχιστα κοντό στα χέρια και δεν ήταν αρκετά μακρύ για το ύψος μου. Το large, από την άλλη πλευρά, ήταν καλύτερο, αλλά ήταν μεγάλο. Οπότε, πήγα σε μια ράφτρα να μου το στενέψει.
Εν τέλη, η αγορά δεν άξιζε τα χρήματα της, και εδώ αξίζει να σημειώσω πως πλήρωσα και εκτελωνισμό. Κάθε πουκάμισο έκανε από 5 ευρώ, πλήρωσα δηλαδή 10 ευρώ για τα δύο πουκάμισα, και συν 3 ευρώ εκτελωνισμό για το καθένα. Άρα, τελική τιμή ήταν τα 16 ευρώ. Άλλα 3 ευρώ έδωσα και στην μοδίστρα για στένεμα, άρα πάμε στα 19 ευρώ. Εν τέλη, μόνο το ένα μου έκανε, άρα ήταν σαν να το πλήρωσα 19 ευρώ. Άξιζε; Όχι. Περίμενα περίπου 20 ημέρες για να έρθουν, δεν μου έκανε το ένα, αναγκάστηκα να πάω στη μοδίστρα και ο κόπος και χρόνος σίγουρα δεν άξιζαν. Εν τέλη, η ποιότητα ήταν εξίσου φθηνιάρικη, οπότε αν έπαιρνα ένα πουκάμισο από τα H&M, θα άξιζαν περισσότερο τα χρήματα.
Βέβαια, η παραγγελία ήταν για να τεστάρω τα μεγέθη στο Wish. Αλλά έχω ξανά ακούσει πολλές φορές παράπονα από φίλους και γνωστούς ότι τα ρούχα τους καθόντουσαν μικρά / στενά / κοντά. Ως εκ τούτου, δώσε μεγάλη προσοχή στις αξιολογήσεις, την ποιότητα που είναι φτιαγμένο το προϊόν και, φυσικά, στο διάγραμμα μεγεθών.

Σχόλια